Impermeabilització de cobertes a Barcelona

Especialistes en manteniment i reparació de cobertes industrials

Cubierta no transitable con membrana autoprotegidaQuan parlem d'ús de les superfícies que cobreixen els edificis normalment distingim dos tipus: les que són transitables i les que són trepitjables però no transitables.

Per a aquest tipus de cobertes en les quals no hi ha un trànsit freqüent i que té un ús molt puntual, per exemple per a tasques de manteniment de l'aire condicionat o d'antenes de comunicacions, la millor solució és l'aplicació de dues membranes betuminoses SBS, soldades en solapes i elàstiques. La primera és una membrana polimèrica amb armadura de feltre polièster d'alta resistència a la tracció. La segona és una membrana polimèrica amb armadura de feltre de polièster d'alta resistència a la tracció, autoprotegida amb un acabat mineral de pissarra de 5 Kg/m2. Aquesta segona capa és prou resistent per a no requerir paviment protector, la qual cosa abarateix molt el cost de la rehabilitació sense afectar a la durabilitat de la mateixa.

Una altra solució adequada per a cobertes no transitables és la instal·lació d'una coberta invertida on es col·locarà sobre la impermeabilització, un aïllament tèrmic, una capa de geotèxtil d'alta resistència i finalment cobrir la superfície amb grava tipus canto rodat. Aquest sistema és molt eficaç a causa del seu aïllament tèrmic i facilita molt les tasques de manteniment ja que només fa falta desplaçar la grava i l'aïllament tèrmic per controlar possibles deterioracions del material impermeabilitzant.

Punts crítics de filtracions en cobertes industrials

Cubierta no transitable con membrana autoprotegida

Quan apareixen goteres en les cobertes de naus industrials sovint ho fan pels mateixos punts. Els canalons de desguàs són els més habituals encara que també trobem problemes en els desaigues, claraboies o accessos a les cobertes.

Finalment, també trobem problemes provocats per una instal·lació no ideal de maquinària com poden ser les torres de refrigeració, condensadors, aparells de refredament o compressors d'aire condicionat entre uns altres. Nosaltres recomanem muntar la maquinària sobre una base per aïllar-la del sòl sempre que sigui possible, la qual cosa incrementa la durabilitat de la pròpia màquina alhora que facilita la durabilitat de la coberta.

Respecte als altres punts crítics, els canalons són els que més sovint causen problemes. Per evitar problemes amb els canalons el millor és realitzar un manteniment periòdic per netejar-los d'elements que puguin bloquejar o ralentir el desguàs, per exemple enderrocs, restes d'obra, fulles, terra o matèria orgànica. Si no ho fem l'aigua acumulada acabarà per trobar un punt pel qual començar a filtrar.

No obstant això, si la coberta té molts anys el material pot haver-se deteriorat i és necessari substituir-ho per un nou. En aquest cas procedim a retirar tot el material impermeabilitzant per reemplaçar-ho amb membranes betuminoses o fins i tot amb xapa galvanitzada.

Quan instal·lem les noves canals és molt important desmuntar la primera línia de la coberta per assegurar una bona instal·lació del material impermeabilitzant i així tornar a muntar-les amb la seguretat que s'ha instal·lat correctament. Alguns professionals eviten desmuntar la coberta i només forcen la membrana per sota d'aquesta, amb el que existeix un risc important de filtracions a curt termini per una deficient instal·lació del material.

Modificacions en l'estructura de les cobertes

En les cobertes industrials sovint ens trobem amb problemes de disseny que dificulten la correcta impermeabilitat de l'edifici. La més freqüent és un pendent insuficient per assegurar un buidatge d'aigua correcte. Quan detectem un problema d'aquest tipus realitzem una proposta que consisteix a incrementar el pendent de la coberta per així solucionar el problema d'arrel, la qual cosa assegurarà una major durabilitat del treball d'impermeabilització.

A continuació pots veure alguns dels nostres treballs d'impermeabilització de cobertes a Barcelona i rodalíes:

Impermeabilització d'una coberta a Sabadell, Reparació de goteres a RubíReparació de goteres a Sant Quirze del Vallès

Assegura't una impermeabilització per a tota la vida

Quatre Gotes és un negoci familiar especialitzat en la impermeabilització d'edificis i naus industrials amb més de 50 anys d'experiència. Durant aquest temps hem impermeabilitzat centenars d'edificis a tota Catalunya.

Si vols impermeabilitzar una coberta amb els millors acabats i la màxima comoditat no dubtis a contactar amb nosaltres. Et farem un pressupost en menys de 48 hores.

Teléfono: 607 441 595   E-mail: david@quatregotes.es

Demana un pressupost d'impermeabilització de cobertes